De Equipas

 

Door de overheid is vereist dat iedere eigenaar van elk van zijn ezels een Equipas moet hebben (=identificatiefiche+chip). U hoeft dus Géén lid te zijn of te worden van één of andere vereniging. Sommige verenigingen verspreiden hierover nogal onjuiste informatie. 

 

HOE UW EZELS AANBIEDEN OM EEN EQUIPAS TE VERKRIJGEN :

1) Bij u thuis : U heeft geen vervoer, dan kan u rechtstreeks een aanvraag richten omdat een identificeerder bij u langs zou komen die al uw ezels in orde zal brengen aan een vastgesteld tarief. Hoe en wie u moet contacteren : Er zal een document beschikbaar zijn op onze site die u kan downloaden en dan moet invullen en opsturen. Maar u kan nu al de vraag stellen aan uw veearts. Heeft hij de cursus gevolgd, dan zal hij over een toelating beschikken om uw ezels officieel in orde te brengen.

De eenvoudigste manier om de equipas of ezelpasport aan te vragen is dit te doen via uw veearts. Hij brengt dan alle formaliteiten in orde. U kan dit ook via diverse andere verenigingen doen, maar dan betaalt u dikwijls een meerprijs. De veeartsen die een equipas kunnen opmaken moeten erkend zijn door het ministerie. Kijk op de lijst(PDF) hieronder welke veearts uit uw streek uw ezels kan identificeren zodat ze wettelijk in orde zijn. 

   

Equipas : Lijst van veeartsen die gemachtigd zijn een equipas op te stellen
Lijst van veeartsen per provincie die een Equipas kunnen opstellen.
liste_idenfiticateurs_15_04_2013.pdf
Adobe Acrobat document 137.0 KB
Equipas : Aanvraagformulier
Aanvraagformulier
042_Aanvraagformulier.pdf
Adobe Acrobat document 121.1 KB

Meer info : www.vlacopaard