Wonden ontsmetten bij ezels

 

Mijn naam is Van der Sypt Carin, wonende te Stekene.

Gaarne wou ik even reageren op het artikel "Het veulen en de merrie" van in het vorige nummer.

Op blz. 4 staat een artikel over de dekking en dat daarbij de hengst de merrie weleens kan bijten.

Het produkt dat jullie als "beste" middel aanprijzen zou Isobethadine zijn. Wel vroeger gebruikte ik ook dit middel, maar ik heb een nog beter produkt ontdekt nl. Theeboomolie. Isobethadine ontsmet 10 minuten nadat het is aangebracht, Theeboomolie ontsmet direct. Uit eigen ervaring weet ik dat een wonde binnen de week dicht is met theeboomolie (al de wonde echt groot is, dan weet ik het niet zeker). Maar zo ze mij verteld hebben zou dit ook bij grotere wonden zo zijn.

Theeboomolie is antiseptisch, kiemdodend en schimmelwerend, het is niet giftig en het irriteert de normale huid niet. Het doodt de meeste kleine insekten en het neutraliseert gif. Theemoomolie stimuleert ook het eigen afweersysteem en is pijnstillend (het werkt ook bij de mens).

 

Zo, dit wou ik jullie maar even laten weten, nog veel ezelsplezier,

Familie Cool -Van der Sijpt.

PS : De prijs van de olie varieert tussen 350 en 650 fr. voor 50 ml. (men moet echt weinig gebruiken)Deze olie is ons onbekend, maar we zullen er zeker inlichtingen over nemen, indien nog leden goede ervaringen hebben met dit produkt of andere, laat het ons dan weten !